Ergernis over je website?

Een website bouwen is één. Een website beheren is een heel ander verhaal. Een verhaal die de websitebouwer niet vertelt maar die je ontdekt als het te laat is. De website is of verouder of wordt een chaos van pagina’s en berichten. In de tweede situatie geeft in ieder geval aan dat er met de website wordt gewerkt. Al is het chaotisch. In het eerste geval , de verouderde website, wrijft de websitebouwer weer in zijn handen; hij mag zijn kunstje weer doen.

Ondertussen leeft er ergernis bij je klanten en medewerkers. Hoeveel ergernis wil je hebben voor je je realiseert dat het organiseren van je digitale presentatie logisch klink?

Is het niet beter om de tijd te nemen voor enige basisregels over het beheer van de website? Zo bespaar je kosten en iedere keer discussie om tot een compromis te komen over content, vormgeving, social media etc..

Wat is minimaal nodig om de aanwezigheid op het web te beheren, om de risico’s te beheersen, de kwaliteit te laten stijgen en toch de verschillende groepen de flexibiliteit te geven die ze willen?

Webbeheer framework

Het model van Webbeheer (in het engels Web Governance) geeft de organisatie de mogelijkheid om de onrust en de onzekerheid in de ontwikkeling en beheer van de webpresentatie te minimaliseren door het duidelijk neerzetten van verantwoordelijkheden en besluitvorming voor alles dat met die webpresentatie te maken heeft.

Dit model is een organisatorische framework die een dynamiek mogelijk maakt om het digitale werk efficiënt te doen. Zo’n framework zal een soort digitale ontwikkeling neer zetten die er voor zorgt dat alle facetten van de webpresentatie zich ontwikkeld op een manier die aansluit op de ontwikkelingen van de organisatie, de markt en de techniek.

Er zijn veel verschillende manier om de web presentatie te organiseren. Mijn werk is om de weg te vinden die voor jou webteam het beste werkt.